Herrefrokost og sport mod ensomhed.

Nyd en ugentlig frokost og tag sammen til byens topsportskampe i weekenderne.

Tilbud til enlige mænd på over 60 - startet sept. 2014 i et samarbejde mellem en række af byens elitesportsklubber, FO-Aarhus og Biskop Kjeld Holm.

100 sportsinteresserede, ældre mænd kan fra oktober måned bænke sig om et frokostbord en gang om ugen. Under frokosten aftaler de, hvilken sportskamp de vil følges ad til i weekenden. Club 60+ hedder det nye samarbejde hvor elitesportsklubberne AGF, Ishockey Klubben Aarhus, Bakken Baers, SK Aarhus, Aarhus Håndbold og Højbjerg Badmintonklub er vigtige aktører. Desuden er biskop Kjeld Holm med som varm anbefaler af Club 60+.

Projektets leder Thomas Unterschlag siger om ideen bag den nye klub:

"Rigtig mange mænd er store sportsfans, men de enlige, ældre mænd kommer sjældent af sted til kampene, fordi de mangler nogen at følges med. Club 60+ vil skabe et socialt fællesskab på en helt enkel måde ved at vi spiser sammen og går til kampe sammen"

Kamp mod ensomhed

"Jeg synes det er et rigtig godt og spændende projekt, hvor man prøver at få lokket mændene ud af busken. Ensomhed er en kæmpe barriere for mange mennesker , og  især mændene har svært ved at bryde den. Så det er bare godt, at der bliver lavet en sammenhæng, hvor de kan hygge sig , se noget bold sammen, og på den måde skabe et netværk, der kan bære sig selv på længere sigt. Det er da bare lige i skabet," siger rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF).

Hårde fakta bekræfter behovet for flere fællesskaber blandt ældre. 65.000 danskere over 65 år føler sig, ifølge Ældresagen, ofte ensomme. Det gælder især mænd.

"Undersøgelser peger på at mænd, der bliver alene i en sen alder, har svært ved både, at bevare og etablere relationer", siger projektets leder Thomas Unterschlag.

Club 60+ sætter i gang

I første omgang kører projektet med en ansat leder, fra oktober og et års tid frem, men tanken er at det skal kunne fortsætte på egne ben.

"Vi arbejder på at Club 60+ bliver stort set selvkørende efter et år. Netværket skulle da gerne være så stærkt, at herrerne kan organisere de fleste af aktiviteterne selv", siger Thomas Unterschlag

Foreløbig ser han frem til oktober, hvor han glæder sig til at servere den første frokost og dele fribilletter ud til 100 sportsinteresserede mandfolk.

 

Fakta om Club 60+

- Støttet af Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune

- Består af 2 grupper på hver 50 enlige mænd over 60 år.

- Byder på ugentlig frokost krydret med oplæg og quiz´er om sport.

- Medlemmerne får adgang og går sammen til hjemmekampe hos de involverede elitesportsklubber.

- Start primo oktober 2014

- Yderligere information hos projektleder Thomas Unterschlag  på tlf.:  51837109 eller mail: tun@fo-aarhus.dk

Video fra overrækkelsen af penge fra Tryg-Fonden