Billedspor er undervisning og kultur, hvor sindslidende og kunstnere sammen arbejder med kulturproduktioner. FO-Aarhus støtter med midler fra Folkeoplysningsloven.

Teater Billedspor er Danmarks eneste teater, hvor ensemblets medlemmer, musikere og performere, er psykisk sårbare. Men vores forestillinger handler ikke om at være psykisk sårbar. Derimod er de rejser ind i  almenmenneskelige følelser, behov, drømme, længsler og visioner.

Vores forestillinger er alle bygget improvisatorisk op med afsæt i kroppens, stemmens og det musikalske udtryk. Du får en stærkt visuel, poetisk, grotesk, melankolsk og humoristisk oplevelse, der sætter spor - Billedspor.

Teater Billedspor arbejder med deltagernes personlige udtryk og potentialer, således at disse træder ind i en æstetisk og kunstnerisk sammenhæng. Denne optimering af personlige og faglige udtryk udvikler desuden kompetencer til mere aktivt at indgå i sociale, kulturelle og arbejdsrelaterede fællesskaber.

Teater Billedspor kan tilbyde
- forestillinger
- debatskabende teater
- praktiske workshops
- oplæg og input om æstetiske læreprocesser
- artist talk
- foredrag

"Billedspor spiller teater så overbevisende, at intet publikum lades uberørt tilbage. Man mærker tydeligt, at skuespillerne har oplevet meget selv. Der er kort sagt tale om tankevækkende spil, der går bag om sjælen og dens forskellige rum."
Poul Nyrup Rasmussen, tidl. statsminister og formand for Det Sociale Netværk

"Billedspor" er mere end mange tekster og gode meninger et sjælespejl som tilskuere og skuespillere kan genkende sig selv og hinanden i. Ansigter i sorg, i fortvivlelse men også humor, der glider ind over de mørke billeder og giver os håbet om at mødes hen over grænser for normalitet. Teatret og skuespillerne er dybt i inde i vores åndedræt, det er professionelt og bevægende. Tak til jer alle."
Tine Bryld

"Det er en fantastisk følelse af virkelig at kunne give nogle (altså publikum) noget, når jeg selv er vant til, at være den der modtager."
Skuespiller i Billedspor

"Det har været en lang udvikling over 10 år både privat og på Teater Billedspor. Jeg er blevet et menneske, kvinde og skuespiller og det føles rigtig godt."
Skuespiller i Billedspor

"Hver morgen når jeg træder ud på gulvet til træningen, skal jeg gå igennem en mur. Muren er lavet af angst for at miste kontrollen og være i kroppen. Bag muren er der en ny verden."
Skuespiller i Billedspor

Teater Billedspor arbejder 3 dage om ugen fra kl. 9.00 - 14.30. Vi er 20-22 deltagere og 3 ansatte: en kunstnerisk leder og instruktør, en instruktørassistent og en musikinstruktør. Selve teatret arbejder primært med at skabe forestillinger. Desuden har vi en "boblergruppe", således at man kan arbejde i Billedspor uden nødvendigvis at skulle være med i en forestilling.

Teater Billedspor kører på 23. år og har spillet et hav af forestillinger i både ind - og udland.

Teater Billedspor drømmer om at blive et turnerende teater med fast scene i Århus. En alternativ arbejdsplads for psykisk sårbare.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere.

Teater Billedspor har til huse i den skønne teater - og musiksal på Kultur - og Kontaktsted Kragelund ved Højbjerg i Aarhus.
Teater Billedspor, Dybrovej 21, 8270 Højbjerg
www.billedspor.dk
Tlf. 40 79 08 29
teater@billedspor.dk

Samarbejdspartnere: Aarhus Kommune, FO-Aarhus, Pappagallo, Kultur- & kontaktsted Kragelund og Billedspors Venner.