Vaskeriet er en øvebane for udviklingshæmmede, hvor udviklingshæmmede der endnu ikke har været på arbejdsmarkedet, eller ikke har haft succes på arbejdsmarkedet kan få erfaring med at være på en arbejdsplads og med at være en del af et fællesskab. Vi har base i fællesvaskeriet i Søvangen som er en afdeling i Brabrand boligforening. Vaskeriet tilbyder en række forskellige arbejdsopgaver. Arbejdsopgaverne kan strække sig fra alt mellem at være med til at vaske, tørre og folde tøj til at lave kaffe, snakke med kunderne eller åbne og lukke stedet.  

Det giver den enkelte mulighed for at udvikle sig, når man kan prøve sig selv af i forskellige situationer. Det vigtige er, at det enkelte menneske trives og får mulighed for, at opdage nye ressourcer hos sig selv. I Vaskeriet ser vi at sidemands oplæring, udført i praksis, skaber en øget identitetsfølelse, samt mod til at afprøve nye arbejdsopgaver og deltage aktivt i fællesskabet.                                            

I Vaskeriet går vi med de ting, der kommer fra neden. Vi bruger tid på at snakke med hinanden om, hvad vi drømmer om, og vi skaber en hverdag, der giver mening for den enkelte og for fællesskabet.                                

En del af et fællesskab

Når man arbejder ved Vaskeriet, opnår man kompetencer inden for vaskerifaget. Men Vaskeriet er meget mere end et Vaskeri. Vi ønsker, at det enkelte menneske oplever, at netop han eller hun er en vigtig og nødvendig del af fællesskabet, og at netop deres bidrag er med til, at fællesskabet kan bestå. I Vaskeriet skaber vi fællesskaber uden for vores egen kreds, vi holder foredrag, events og går op i medborgerskab, demokrati og mangfoldighed. I Vaskeriet samarbejder og sparrer vi med en bred vifte af aktører, heriblandt er; Hverdagsaktivister, Sager der Samler, Aarhus Kommune/VoksenHandicap, beboerne i Søvangen, Brabrand Boligforening, bestyrelsen i Søvangen, private virksomheder, medlemmerne, bestyrelsen i Foreningen Vaskeriet og FO Aarhus.

Læs artikel på Altingets hjemmeside: 

https://www.altinget.dk/social/artikel/saadan-binder-udviklingshaemmede-vaskeriarbejdere-et-boligomraade-i-aarhus-sammen