Værestedet er et aktivitets- og samværstilbud, som kan rumme borgere med store misbrugsproblemer og andre sociale og psykiske problemer. Værestedets mål er at erstatte manglende beskæftigelse med meningsfyldte fællesskaber.

 

Målgruppe

Har du store misbrugsproblemer og andre sociale og psykiske problemer, kan du benytte Værestedet i Jægergårdsgade.

 

Om Værestedet i Jægergårdsgade

Værestedet har værestedsfunktion om formiddagen og over middag er der åbne værksteder, kurser og samværsaktiviteter. Avisen HusForbi holder også til på værestedet og har mere end 40 faste sælgere. Der er HusForbi salg alle hverdage klokken 8.30-15.00 samt første lørdag i hver måned klokken 10-12.

Udover værestedsaktiviteter fungerer Værestedet også som kontaktsted og bindeled til private og offentlige tilbud og hjælpefunktioner. Værestedets brugere er spontane og reagerer umiddelbart på de problemer, de oplever i hverdagen. Derfor er der ofte uro på stedet.

Målsætning for Værestedet er at erstatte manglende beskæftigelse med meningsfyldte fællesskaber og alternativ beskæftigelse og en målrettethed i forhold til at få brugernes problematikker løst i samarbejde med de øvrige kommunale indsatser.

Tilbuddet drives efter Servicelovens § 104.

 

FO-Aarhus kører daghøjskolelignende aktiviteter i Værestedet med f.eks. besøg af fodboldspilleren Martin Jørgensen, valgdebatter, Visionernes Dag og gadefestivaler.

Se desuden videoen "Hyldest til stodderne": https://www.youtube.com/watch?v=WL15MnBNOWE

Telefon: 86 13 62 30

Åbningstider:
Mandag-fredag klokken 8.30-14.00.

Telefontider:
Mandag-fredag klokken 8.30-14.00.